top of page
Tattoo-4 for web_1.jpg
Tattoo-4 for web_2.jpg
Tattoo-4 for web_3.jpg
Tattoo-4 for web_4.jpg
Tattoo-4 for web_5.jpg
Tattoo-4 for web_6.jpg

🔻DEN HELIGA GRALEN🔻

En ceremoniell handpoke-tatueringsstudio i Malmö 🌬️✨

Jag som tatuerar här heter Sofia och jag är en illustratör och konstnär som inspireras av naturen, magi, själen, och människors berättelser. Inom tatueringskonst inspireras jag av hur människor tatuerade varandra i äldre kulturer runtom i världen.

🌛🌝🌜

Du är välkommen att komma in i studion och prata tatueringsidéer, och du kan också maila dina idéer till den.heliga.gralen@gmail.com

Hur en bokning går till kan du läsa i mina Stories på instagram.com/den.heliga.gralen

Jag har inga fasta öppettider. Min öppettid kallas "för det mesta" och innebär att du antingen går förbi studion och chansar på att jag är där, eller skriver till mig på instagram eller mailen i förväg för att kolla när jag är i studion.

Studion delar lokal med världens bästa antikbutik Kittens & KiwiTrelleborgsgatan 20, nära Nobeltorget i Malmö. 

🌚✨🐋

 

När vi har kommit överens om en skiss och ett pris bokar vi en tatueringstid, och då tar jag en bokningsavgift/deposition på 500 kr som senare bakas in i priset för tatueringen.

Priset beror på tatueringens storlek och komplexitet, så när jag vet vad du vill ha och hur stor du vill ha den så kan jag säga ett pris, vanligtvis mellan 1500–5000 kr.
Jag tar swish,
 kort och kontanter.

🌿🦔🌞

Handpokade tatueringar tar längre tid att göra än maskingjorda tatueringar, och därför är mina tatueringar ofta i storleken small–medium, som på bilderna här intill.

Jag använder ett veganskt svart bläck från Kuro Sumi som är kompatibelt med de nya striktare REACH-reglerna för tatueringsbläck inom EU, vilket innebär att de inte innehåller några skadliga ämnen.

Efter att du har fått din tatuering ska du undvika att bada i sjöar, hav och pooler samt bada bastu i 7–10 dagar, medan tatueringen läker. 

💌 Om du har frågor, maila mig på den.heliga.gralen@gmail.com eller kom förbi studion.

🌟 Mina tidigare tatueringskunders omdömen kan du läsa på Clients-fliken här på hemsidan, och i recensionerna av min studio på Google Maps. 

💬 Frågor & svar 💭

Fråga: Vad betyder handpoke?

Svar: Att tatuera utan maskin. Jag håller en tatueringsnål i handen, doppar den i bläck och sticker dit tatueringen prick för prick. Det är en lugn och stilla process (utan surrande maskinljud) som tillåter en att prata, vila och lyssna på musik.

Fråga: Är det säkert?

Svar: Ja, jag och studion följer Miljöförvaltningens strikta hygienregler kring utrustning och rutiner, och Miljöförvaltningen har inspekterat och godkänt studion. Jag använder samma slags utrustning som en studio där en tatuerar med maskin, minus maskinen. Om du har frågor kring utrustning, hygien eller något som rör din hälsa i kombo med tatuering, fråga gärna. 

Fråga: Gör det ont?

Svar: Det känns som att bli biten av en pytteliten mygga en miljon gånger. Det känns ibland mer störigt än smärtsamt, men efter ett tag brukar huden vänja sig och domna av. Det gör generellt mindre ont med handpoke än med maskintatuering. Oavsett metod gör somliga kroppsdelar ondare än andra, t ex revbenen, och olika personer har olika smärttröskel.

Fråga: Vad är ceremoniell tatuering?

Svar: Det blir ceremoniellt av intentionen bakom. Jag ser tatuering som en väldigt speciell process där jag får förtroendet att sätta ett permanent märke på någon annans (enda) hud, vilket inte är en liten sak. Jag känner mig hedrad att få höra andras anledningar kring varför de vill ha en tattoo, vilket ofta involverar personliga och ibland sårbara berättelser. Nivån av ritual/ceremoni beror på hur mycket du som kommer hit är intresserad av den aspekten, och det är isåfall något som vi samskapar. Låt mig veta om du är intresserad av detta.

Fråga: Varför kallar du dig Den Heliga Gralen?

Svar: Den heliga gralen är en metafor för livmodern, vilket i sin tur är en symbol för yin, det heliga feminina, livskraft och kreativitet. Kontakten till jorden, naturen, elementen, det  mystiska, och kroppens visdom. Jag tar in detta i mina tatueringssessioner, som brukar bli som långa lugna meditationer. Innan jag börjar tatuera brukar jag lägga in mina goda intentioner och välvilja i personens tatuering. Det har hänt att personer har somnat under sessionen, och det har hänt att jag har sjungit för dem. 

🔮

De tre översta fotona på denna sida är tagna av Cim Ek.

DHG stamp!!.png
bottom of page