Invigningsfest Fb.jpg
Skärmavbild 2018-11-21 kl. 12.12.06.png
Tattoo-4 for web_1.jpg
Tattoo-4 for web_2.jpg
Tattoo-4 for web_3.jpg
Tattoo-4 for web_4.jpg
Tattoo-4 for web_5.jpg
Tattoo-4 for web_6.jpg

🔻DEN HELIGA GRALEN🔻

En handpoke-tatueringsstudio i Malmö med ceremoniella vibbar, långsamhet och närvaro ✨

Jag som tatuerar här heter Sofia och jag är en illustratör och konstnär som inspireras av naturen, magi, själen, och människors berättelser. Inom tatueringskonst inspireras jag av hur människor tatuerade varandra i äldre kulturer runtom i världen.

🌛🌝🌜

Du är välkommen att komma in i studion under mina öppettider och prata tatueringsidéer, få inspiration och se mig skissa dina idéer. Jag tar inget betalt för att skissa.

Studions öppettider är:

Tisdag 12–18

Onsdag 12–18

Fredag 12–18

Lördag 12–18

Kolla mitt instagramkonto @den.heliga.gralen för tillfälliga ändringar kring öppettider.

Studion delar lokal med världens bästa antikbutik Kittens & KiwiTrelleborgsgatan 20, nära Nobeltorget i Malmö. 

🌚✨🐋

 

När vi har kommit överens om en skiss och ett pris bokar vi en tatueringstid, och då tar jag en bokningsavgift/deposition som senare bakas in i priset för tatueringen.

Priset beror på tatueringens storlek och komplexitet, så när jag vet vad du vill ha och hur stor du vill ha den så kan jag säga ett pris, vanligtvis mellan 1500–5000 kr.
Jag tar swish och kontanter.

🌿🦔🌞

Handpokade tatueringar tar längre tid att göra än maskingjorda tatueringar, och därför är mina tatueringar ofta i storleken small–medium, som på bilderna här intill.

Jag använder ett svart bläck från Kuro Sumi och grå bläck från Eternal Ink. Bläcken är kompatibla med de nya striktare REACH-reglerna för tatueringsbläck inom EU, vilket innebär att de inte innehåller några skadliga ämnen.

Efter din tatuering ska du undvika att bada i sjöar, hav och pooler samt bada bastu i 7–10 dagar, medan tatueringen läker. 

💌 Om du har frågor, maila mig på den.heliga.gralen@gmail.com eller kom förbi studion under mina öppettider.

- - -

💬 Frågor & svar 💭

Fråga: Vad betyder handpoke?

Svar: Att tatuera utan maskin. Jag håller en tatueringsnål i handen, doppar den i bläck och sticker dit tatueringen prick för prick. Det är en lugn och stilla process (utan surrande maskinljud) som tillåter en att prata, vila och lyssna på musik.

 

Fråga: Är det säkert?

Svar: Ja, jag och studion följer Miljöförvaltningens strikta hygienregler kring utrustning och rutiner, och Miljöförvaltningen har inspekterat och godkänt studion. Jag använder samma slags utrustning som en studio där en tatuerar med maskin, minus maskinen.Om du har frågor kring utrustning, hygien eller något som rör din hälsa i kombo med tatuering, fråga gärna. 

Fråga: Gör det ont?

Svar: Det känns som att bli biten av en pytteliten mygga en miljon gånger. Det känns ibland mer störigt än smärtsamt, men efter ett tag vänjer sig ofta huden och domnar av. En del ställen på kroppen gör ondare än andra, som t ex revbenen, och olika personer har olika smärttröskel.

Fråga: Vad är ceremoniell tatuering?

Svar: Det blir ceremoniellt av intentionen bakom. Jag ser tatuering som en väldigt speciell process där jag får förtroendet att sätta ett permanent märke på någon annans (enda) hud, vilket inte är en liten sak. Jag känner mig hedrad att få höra andras anledningar kring varför de vill ha en tattoo, vilket ofta involverar personliga och ibland sårbara berättelser.

Fråga: Varför kallar du dig Den Heliga Gralen?

Svar: Den heliga gralen är en metafor för livmodern, vilket i sin tur är en symbol för yin, det heliga feminina, livskraft och kreativitet. Kontakten till jorden, naturen, elementen, det  mystiska, och kroppens visdom.

   Jag tar in detta i mina tatueringssessioner, som brukar bli som långa lugna meditationer. Innan jag börjar tatuera brukar jag lägga in mina goda intentioner och välvilja i personens tatuering. Det har hänt att personer har somnat under sessionen, och det har hänt att jag har sjungit för dem. 

🔮